12 dl lunkent vann
halv pakke fersk gjær
1 ss salt
1 ss sukker
Bladene av en halv frisk basilikum eller ca 1 ss tørka basilikum
2 knoller kinesisk hvitløk, eller 1-2 knoller av vanlig hvitløk, hakkes
1 glass hakka soltørka tomat (sil vekk oljen)
1 glass fetaost (sil vekk oljen)
ca 1 kg hvetemel
ca 0,5 kg fint sikta rugmel
___________
1,5-2 dl olivenolje
En neve maldonsalt
Lag en løs deig. Hakka tomater og ost som smuldres lett mellom fingrene has i deigen mot slutten mens kjøkkenmaskina går. Hell deigen i papirkledd langpanne. Fordel deigen lett utover. Hell på olivenoljen som letter arbeidet, den skal likevel på. Bruk fingrene og lag fordypninger over hele deigen hvor oljen fylles i hullene. (Oljen trekker inn i brødet mens det steker.) Strø over maldonsalt. Hev brødet i 2 timer, før det stekes i ovn på ca 200 grader i ca 30 minutter. (Brødet trenger ikke forheving.)
Hvelv brødet over på en rist og avkjøl når det er ferdigstekt.
Knallgodt som lettvint turmat. Deler en det i biter før en fryser det så tiner det underveis i sekken, om en skal på tur, og ikke gidder å smøre matpakke. Kan også deles og fylles med noe snadder som eks: salat, kylling, skinke, spekemat i alle varianter.
![]() |
Oljen trekker inn i brødet under steking, og gjør det saftig. |
![]() |
Kjempegodt som tilbehør til tapas og alle slags grillretter. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.