-tilbakeblikk og andre skriverier

fredag 24. mai 2019

Gastromat. Hvorfor sutre når du kan lage selv?


Det er mange der ute på eter'n som sutrer for at butikkene er tomme for Gastromat. Maskinen til fabrikken som lager smaksbalanserer'n er gått ad undas.
For de som er nær døden av mangel på dette drysset så er det bare å lese innholdet på boksen. Det er listet etter rekkefølge som det er mest mengde av først, og minst sist. Saltet har en allerede oppskriften på. Det står saltinnhold per 100 gram. 
Ut å kjøpe ingrediensene.
Havsalt får en kjøpt i alle dagligvarebutikker (mengde per 100g står på boksen, 57,5 gram). Natriumglutamat får en kjøpt i de fleste asiatiske butikker. Fersk purre, hvitløk og matfett får en kjøpt i butikker. Gjærekstrakt får en kjøpt på apoteket.

Kjør alt i en blender, tørk det på et bakepapir. Når det er helt tørt, kjør det i blender på nytt. Ha det i en boks. Kanskje blir det bedre enn originalen. Hva med å bytte ut løkene med ramsløk?


Mange lurer på hvordan natriumglutamat ser ut. Det er hvite stavete partikler. Om du tar litt grillkrydder i hånda, så kan du se at det er bittesmå glassaktige staver i krydret. Det er det som er natriumglutamat. Dette er i de fleste ferdigkjøpte grillkrydder. Selv har jeg styrt unna natriumglutamat mest mulig, da jeg har lest ymse om hvor uheldig det er for menneskekroppen, og fulgt føre var, heller enn etterpåsnar. Jeg bruker Gastromat kun på speilegg, "Speileggkrydder". Hver og en får gjøre seg sin oppfatning selv om bruk av natriumglutamat i mat og krydder. 



Gastromat på svartebørs til 2000 kroner per boks.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.