Brennesle er veldig bra for huden og hodebunnen. For å få et fint sunt hår, må man starte med roten og en god, sunn frisk hodebunn. Mange sjampoer inneholder MI som er allergifremkallende. Methylisothiazolinone, også kalt MI, er et konserveringsmiddel som tilsettes produkter som inneholder vann, for å stoppe fremvekst av mikroorganismer. MI hindrer produktet i å råtne, og konserverer. Når jeg så gjennom de kjøpte sjampoflasker som stod på mitt bad, så registrerte jeg at mange av de inneholdt MI. De gikk rett i søpla, så nå blir det bare egenproduserte sjampoer uten kjemikalier og andre uheldige tilsetningsstoffer som ikke er godt for hud eller hår fremover, hos meg. Vi mennesker (og dyr) blir utsatt for så mye kjemikalier at jeg er sterkt bekymret for helsen vår. Overalt eksponeres man for tilsetningsstoffer, som ikke er bra for kropp eller hud, som igjen vil kunne påvirke nervesystemet i kroppen. Mange kosmetiske produkter inneholder parabener av ulike slag, som er både hormonforstyrrende og allergifremkallende. Hva er det vi kliner oss inn med? Og hva kliner en inn ens barn med? Se innholdet i solkremer, fuktighetskremer og sjampo. Har du sjekket din flaske med solkrem som du kliner inn barnet ditt med, og deg selv? Gjør det!
Her har jeg laget en sjampobar med storbrennesle. Nesle er veldig bra og beroligende mot eksem, urolig hodebunn og generelt hudproblemer. Har en ikke hudproblem så er det en velgjørende urt for hår og hud uansett. Frisk ren lukt. Anbefales varmt! Brennesle er definitivt min favoritt i såper. En kan kjenne at stresset hud blir rolig, når en vasker seg i disse såpene med brennesle. Du kan lese mer om storbrenneslens gode egenskaper på Urtekilden, som drives av Christina og Rolv Hjelmstad
Les også:
- Nye allergier skyller inn over landet. Mange av allergiene, er trigget frem av kjemikalier og tilsetningsstoffer i de industrifremstilte såpene og kremer. Tør du vaske deg og dine barn med alle kjemikaliene som fremkaller allergi, og som forstyrrer hormonbalansen i kroppen til både barn i vekst og deg selv, etter å ha lest denne publiseringen på forskning.no ?
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.