Granskuddene må tas før santhans, etter det er skuddene blitt for store. Det gjelder både saft, sirup og annen bruk. (Ikke bruk Sitka-gran, den har sterkt sammentrekkende virkning.)
Granskuddsaft:
Det er en nydelig drikk. Blander den ut med vann som vanlig saft når den er ferdig. Den kan helt sikkert brukes som blandevann også i drinker, med godt resultat.Man skyller og fyller en kjele med unge friske granskudd, og legger et lag sitron i tynne skiver på toppen. Helst bør man bruke økologiske sitroner. Da har man skallet på, for der sitter mye smak. Jeg fikk ikke tak i økologiske på nærbutikken her, så jeg skar av skallet på sitronene, for ikke å få med sprøytemidlene i safta. Hell over kokende vann så det dekker, og la det stå å trekke kaldt i ca 12 timer. Sil fra væska og kok den opp. Tilsett granskuddvæska 300 gram demararasukker (kan bruke vanlig sukker også) per liter væske. Den nydeligste granskuddsaft. Jeg oppbevarer den ved å fryse den. Man kan alltids sterilisere flasker og lagre den på "gammelmåten" også.
![]() |
Granskuddsaft |
Granskuddsirup:
Jeg vasker granskuddene i kaldt vann før jeg har de i en stålkjele og fyller opp med vann. ![]() |
Kokes 30-40 minutter. Skal bli til granskuddsirup. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.