Har vært ute etter sopp i dag. Håpet å finne noe traktkantareller. De pleier det å være mye av på denne tiden. Men i år har jeg ikke funnet mer enn 15-20 stykker, mot normalt flere bæreposer fulle. Noe er skjedd i naturen. Hva?...
Hørte et smell fra gevær mens jeg var i marka, trolig en elg som falt. Møtte på en kar og ei bikkje som fortalte at det var felt en elg oppe på Kregnesbakkan.
Mens høsten går sin gang, med lune høstkvelder innedørs, strikketøy og levende lys, så er det også tiden for årets lammemiddager.
Det første lammelåret ble stekt denne helga. Et måltid som ble satt pris på.
Så surre den sammen og ha på litt av de samme krydderier og urter utenpå. Dropper hvitløken utenpå, for den blir lett besk om den blir brent, når man bruner steika. Bruner den i ovnen på ca 220 grader i 20 minutter, før jeg skrur ned temperaturen til ca 160 grader og lar den steke ferdig på det. Noe av krafta fra beina har jeg i formen til steika så den får stekt i den, mens jeg øser av den over steika ca hvert kvarter. Til sist kan en ha noe av stekeskya i sausen, som gir fin smak. |
Dessert: Krumkakeskåler fylt med brun rømmekrem (sæterrømme som piskes med brunt sukker til krem), multer og honningglaserte valnøtter på toppen. En kaloribombe som faller i smak hos de fleste.
|
Ferdig karamellisert. Legges på bakepapir og skilles lett med et par gafler, ellers blir de hengende sammen. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.