Det har vært en nydelig solskinnsdag i Trøndelag. Bøndene i området tresker korn og fluene surrer. Skapt for en sopptur i marka, og det ble det. Høykvalitets rekreasjon!
Fant kantareller, steinsopp, sandsopp, ospeskrubb, rødskrubb, piggsopp, sleipsopp, noen kremler og mye granmatriske. Tur skal være trivsel, så kaffe og niste er med.
|
Lett blanding. |
|
Mye fin granmatriske, en av mine favorittsopper. Ofte er det mye mark i den, men de unge eksemplarene var helt fri for det.
|
|
Fra venstre forvellet granmatriske, i midten inndampet blandingssopp, til høyre inndampet gule kantareller. |
Av disse må granmatrisken og rødskrubben forvelles, for å fjerne noen stoffer, som ikke er bra for kroppen. De er ikke dødelig, men noen kan få vondt i magen av stoffene. Man heller bort det forvellingsvannet. Den andre soppen damper jeg bare inn i veldig varm stekepanne. Det er så mye væske i sopp at den begynner å koke når man fyller pannen med soppen. Jeg lar det være igjen litt av væska, som jeg fryser inn soppen med. Den krafta er fin som smaksetter i sauser og supper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.